It’s Elvis Time in de media

Ik heb het grote geluk gehad om deze film vandaag tijdens de perspresentatie te mogen zien. En, het is echt een aanrader. De film geeft ontzettend veel kleine details die verstopt zitten in het verhaal.

Zo zie je Tom Parker het contract voor de Las Vegas shows op een servetje schijven. Verder zijn er ook iconische fotomomenten verstopt in de film, zoals Elvis in een leeg lokaal achter de piano. De film laat goed zien hoe het is om Elvis te zijn en op te moeten leven naar een imago. Daarnaast komt de soms moeizame relatie met Tom Parker heel goed in beeld.

Wat ik persoonlijk een beetje jammer vind, is dat Tom Parker aan het eind van de film wordt weggezet als een soort oplichter. De rechter heeft na Elvis’ dood een beslissing genomen, maar de waarheid lag toch wel wat genuanceerder

Vanaf 23 juni is Elvis – gespeeld door acteur Austin Butler – te bewonderen op het witte doek. In de film komt zijn hele carrière aan bod: van de doorbraak tot aan zijn status als superster. Vandaag mochten genodigden in Nederland de film voor het eerst zien.

Nieuwsbericht van EditieNL

Vanaf 23 juni is Elvis – gespeeld door acteur Austin Butler – te bewonderen op het witte doek. In de film komt zijn hele carrière aan bod: van de doorbraak tot aan zijn status als superster. Vandaag mochten genodigden in Nederland de film voor het eerst zien.

Eric van Rooij was er daar één van. Hij runt de fanclub It’s Elvis Time. “Ik vind de film overweldigend. Het is fijn dat ze Elvis niet als een soort heilige neerzetten. Hij deed ook een heleboel foute dingen. Dat hoort er nu eenmaal bij”, zegt hij tegen EditieNL. “Niemand weet wie de échte Elvis was, maar ik denk dat de film een realistisch beeld schetst.”

Van Rooij werd 53 jaar geleden fan de van zanger, en dat is nooit minder geworden. “Ik vond hem goed vanaf het eerste moment dat ik hem hoorde en dat is altijd zo gebleven. Maar ik had in 1977 – toen Elvis overleed – nooit gedacht dat we 45 jaar later nog een film over hem zouden uitbrengen. Dat is natuurlijk uniek.”

Toch vindt hij het niet gek dat de zanger na al die tijd nog zo geliefd is. “Zijn nummers zijn tijdloos”, zegt hij tegen EditieNL. Maar het is niet alleen de muziek. “Zijn uitstraling is nog steeds uniek. Die is na zijn dood niet meer geëvenaard. Hij is nog steeds populair bij oud en jong. Al kent de jonge generatie hem misschien vooral doordat zijn nummers door andere artiesten zijn geremixt.”

Helemaal vanzelf gaat de populariteit niet, geeft Van Rooij toe. “Je moet niet vergeten dat de marketingmachine rondom Elvis gigantisch is. Zijn populariteit wordt ook soms een beetje kunstmatig in leven gehouden. Er komen nog steeds cd’s uit met nooit uitgebrachte nummers. En je ziet zijn hoofd op allerlei producten.”

Bron: EditieNL

Lid worden van It’s Elvis Time? Dat kan! Klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.

Close