Lisa Marie Presley, enig kind van Elvis en Priscilla Presley, is op 54-jarige leeftijd overleden.

Mediawebsite TMZ bracht donderdagavond het tragische nieuws dat de zangeres een hartstilstand had gehad. Haar ex-man Danny Keough zou haar thuis in Calabasas (Californië) nog hebben gereanimeerd voordat de hulpverleners arriveerden. Voordat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, zou haar hart weer hebben geklopt. In het ziekenhuis in Los Angeles is ze enkele uren later alsnog overleden. 

“Met pijn in het hart moet ik het verwoestende nieuws delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons heeft verlaten”, zei Priscilla Presley donderdagavond in een verklaring. “Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit heb gekend.”

Dinsdag nog was Lisa Marie samen met haar moeder Priscilla op de uitreiking van de Golden Globes. Acteur Austin Butler kreeg er de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van haar vader Elvis in de gelijknamige biopic van regisseur Baz Luhrmann. “Het was werkelijk verbijsterend. Ik heb er dagenlang over gedaan om het te verwerken, omdat het zo perfect en authentiek was”, zei ze deze week nog over die vertolking van Butler. Het viel aanwezige Amerikaanse media op dat Lisa Marie op de ceremonie fragiel oogde. Zo liep ze moeizaam over de rode loper. Op 8 januari jongstleden, was ze terug op Graceland, om de geboortedag van haar vader te herdenken. Ze was 9 jaar oud toen hij daar in 1977 overleed. 

Lisa Marie Presley, geboren in 1968, is het enig kind van Elvis en Priscilla Presley. Ze erfde het charisma van haar vader, evenals diens bedekte oogopslag, de open glimlach en lage, zwoele stem en volgde zijn voetstappen in de muziekwereld. Als baby al was ze wereldnieuws en haar achtergrond als dochter van de wereldberoemde zanger Elvis vormde haar leven. “Zijn invloed is er mijn hele leven geweest”, zei ze in 2012 in een interview met persbureau The Associated Press. “Ik ben altijd een bewonderaar van hem geweest. Hij heeft me altijd beïnvloed.”Toen haar vader in 1977 stierf, erfde ze behalve de rechten op zijn muziek en films ook het bekende Graceland, dat uitgroeide tot een uniek bedevaartsoord voor Elvis-fans van over de hele wereld. Zelf bouwde Lisa Marie ook een zang- en acteercarrière op. In interviews zei ze dat haar vader altijd een grote invloed heeft gehad op haar muzikale carrière. Helaas kende ze net als haar vader een tragisch einde.

Lisa Marie worstelde ook met het gebruik van verslavende pijnstillers, dat is haar waarschijnlijk fataal geworden. Afgelopen dinsdag op de Golden Globes uitreiking zag ze er heel broos en breekbaar uit en tijdens interviews struikelde ze over haar woorden. 

Ze werd ook bijna permanent gevolgd door de schandaalpers, niet alleen omwille van haar vader, maar ook omdat ze een paar keer getrouwd is met andere Hollywoodsterren. In totaal trouwde ze vier keer. Haar eerste huwelijk, in 1988, was met acteur Danny Keough. In 1994 gingen ze uit elkaar en datzelfde jaar nog trouwde ze met Michael Jackson. Dat huwelijk duurde twee jaar. Daarna trouwde ze nog met acteurs Nicolas Cage en Michael Lockwood. Lisa Marie laat drie dochters na: Riley Keough en Harper en Finley Lockwood. Haar enige zoon Benjamin Keough pleegde in 2020 zelfmoord.

De wereld heeft opnieuw een zeldzaam juweel verloren. Moge haar ziel rusten in vrede.

Close