Een van de beste releases van 2020, misschien wel een van de beste allertijden, was ‘From Elvis In Nashville’. De sessies van juni, 1970 klonken als nooit te voren en zullen ook nooit meer beter klinken dan op deze release. De roep om de sessies uit 1971 op dezelfde manier te behandelen en uit te brengen was direct groot en jawel hoor; een jaar later is er dan ‘Elvis Back In Nashville’ met daar op een overzicht van de sessies uit 1971.

Uiteraard ook nu weer alles opnieuw gemixed door niemand minder dan Matt Ross-Spang. Elvis was ‘in a different place’ gedurende 1971. Zo beschreef ook Ernst Jorgensen in zijn boek ‘A Life In Music’. Elvis was niet in de vorm zoals in 1970.

De werkdruk was simpel weg al te lang te hoog. Het was nogal een ‘rollercoaster ride’ geweest, sinds het nieuw hervonden succes vanaf de ’68 Comeback Special.

Bestellen? Dat kan! Klik hier om Elvis Back in Nashville 2-LP te bestellen via onze webshop. Liever de geweldige 4-CD variant bestellen? Klik dan hier om Elvis Back in Nashville 4-CD te bestellen.

Lid worden van It’s Elvis Time? Dat kan! Klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.

Close