Zaterdag 16 oktober 2021 is op 83-jarige leeftijd drummer Ronnie Tutt overleden. Ronnie was de vaste drummer van de TCB band van 1969 tot 1977, zowel op het podium als in de studio. In 1969 deed hij auditie bij Elvis, die een band samenstelde voor zijn Las Vegas optredens.

Ondanks een aantal tussentijdse wisselingen van bezetting vormde hij samen met gitarist James Burton, bassist Jerry Scheff, pianist Glen D. Hardin en slaggitarist John Wilkinson de vaste kern van de TCB band. Zo maakte hij ook deel uit van de historische Vegas comeback in augustus 1969. Ook was hij te zien in de documentaires ‘Elvis, that’s the way it is’, ‘On Tour’ en de ‘Aloha from Hawaï’ special.

De dynamische interactie tussen Ronnie en Elvis was verbazingwekkend en onovertroffen. Hij werkte onder andere nog met iconen als Emmylou Harris, Johnny Cash, Kenny Rogers, Linda Ronstadt, Roy Orbison, Stevie Nicks, Billy Joel, Glen Campbell en nog heel veel meer. Na het overlijden van Elvis werd Ronnie door Neil Diamond gevraagd om als vaste concert- en studiodrummer bij hem in dienst te komen.

Ronnie Tutt wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke drummers in de muziekhistorie. 
Rust zacht, Ronnie.

Lid worden van It’s Elvis Time? Dat kan! Klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.

Close